KUR'AN KURSU ÖĞRENCİLERİ TARİHİ YERLERİ ZİYARET ETTİ

2016 yılı Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında, Yenişehir Erkek Yatılı Kur’an Kursu öğrencilerine yönelik 17 Nisan 2016 Pazar günü “Gezi Programı” düzenlendi.

Program çerçevesinde, Erzurum Tabyaları, Alvarlı Efe Türbesi ve Abdurrahmangazi Camii ve Türbesi ziyaret edildi. Palandöken İlçe Müftüsü Sıtkı BEYDİLLİ, ilk ziyaret yeri olan Erzurum Tabyaları ile ilgili öğrencileri bilgilendirerek, düşman işgali gerçekleştiğinde genci, yaşlısı, kadını erkeği ile tüm halk; askeriyle birlikte düşmana karşı savaşarak, yüzlerce şehit ve yaralı vermiş, tabyalara giren düşmanı geri püskürterek Erzurum’un düşman eline düşmesine tabyaların önemli bir engel olduğunu belirtti. Tabyaların ziyaretinin ardından, Alvarlı Efe Türbesi ile Abdurrahmangazi Camii ve Türbesine gidilerek öğrencilere bilgi veren İlçe Müftüsü Sıtkı BEYDİLLİ, Abdurrahmangazi Camii’nde öğrencilere nasihatte bulunarak dua yaptı.Gezi programı sonunda, Abdurrahmangazi Camii çevresinde bulunan piknik alanında öğrencilere döner ikramında bulunuldu.